Agyserkentés pempővel

A memória épségének és egészségének a megőrzése nagyban függ táplálkozási szokásainktól.

Bizonyos ételek fogyasztásától gyorsabban megy a gondolkodás, élénkül a memória és felfrissül az emlékezetünk. A tudomány is elismeri, hogy valóban vannak a memóriajavító táplállékok, melyek nem csak hogy javítják memóriánkat, hanem még az öregedést is képesek lassítani – Ide sorolják a méhpempőt is!

Az öregedés és a memória romlása lényegében elválaszthatatlan.
A kor előrehaladtával csökkennek szellemi képességeink, elveszítjük emlékezetünket.
Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy mindezt milyen mértékben tesszük!


A memória elvesztése annak tudható be, hogy az agysejtek és a neuronok nem képesek megújulni, úgymond folyamatosan használódnak, és egy idő után kimerülnek, elhalnak. Az elhalásnak számszerűsíthető különbsége is van az agyra vonatkozóan: Egy fiatal, szinte hibátlan memóriával rendelkező 20 éves esetében az agy súlya átalgosan 1,5 kg; 80 éves korra majd ½ kg-ot veszít az agyunk súlyából!

A tudósok szerint mindenki bizonyos számú neuronnal születik– úgy 100 milliárdra becsülik ezt. A neuronok pusztulása már serdülőkorban megkezdődik, a későbbiekben pedig fokozódik. A neuronok és az agysejtek pusztulása memóriaveszteséggel jár; továbbá az idegrendszer degeneratív megbetegedéseire –mint az Alzheimer-kór - is nagyobb esély mutatkozik ezáltal.

A tiszta méhpempő korra és nemre való tekintet nélkül képes serkenteni az agyi működést, azáltal, hogy ellátja az agysejteket energiával, meggátolja azok nagy mértékű pusztulását! A pempő B-vitamin komplexitása is nagyban hozzájárul az agy serkentéséhez.

A pempő és a neurobiológia

A II. Világháború után kialakult új tudományág, a Neurobiológia az agyi működést vizsgálja. A tudósok megállapították, hogy az agysejtek és a neuronok közti ingerületátvitel nem fizikai, hanem biológiai jellegű és ún. neurotranszmitterek közreműködésével zajlik. A kommunikáció gyors és intenzív mindkét irányba. Számos ilyen „üzenet átadó anyagot” fedeztek már fel, közülük néhány, mint például a taurin és az acetilkolin megtalálható a tiszta méhpempőben is!
Az acetilkolinról alapos vizsgálatok után kiderült, hogy az egyik leghasznosabb neurotranszmitter, így segítve elő az egészséges agyi működést.

A méhpempő rendszeres szublingvális – a nyelv alá tével - fogyasztásával biztosíthatjuk a neurotranszmitterek pótlását. A kutatók szerint a javulás hírtelen tapasztalható és kézenfekvő lesz..

A méhpempőről bebizonyították, hogy az agyi működésre gyakorolt jótékony hatásai mellett, a pempő csodás hatással lehet az agy beszédközpontjára, mozgásunk koordinációjára, a logikára és látási – és hallási érzékelésre is.
Épp testben épp lélekkel – köszönhetően a méhpempőnek!

Azt tapasztalták, hogy idős korban a tiszta méhpempő rendszeres fogyasztásával a szellemi és kognitív funkciók leépülésével és a mozgáskoordináció elvesztésével járró olyan kóros betegségek, mint a demencia is visszaszoríthatóak.

A méhpempő közkedvelt táplálékkiegészítővé vált az idősek körében, azonban nem szabad elfelejteni, hogy fiatalabbak is nyugodtan használhatják a memória élénkítésének céljából. Egy hosszú és nehéznek tűnő vizsgaidőszak alatt vagy éppen egy komoly szellemi igénybevétellel járó munkavégzés során a méhpempő bizonyított, hogy segíteni fog az agyi és a szellemi firssesség elérésében, megtartásában!

A méhpempőt fogyasztók már az első pár nap után jobb memóriáról számoltak be!

Hepatitisz: Hepatitiszem volt 2 évvel ezelőtt. 3 hónapig szedtem a méhpempőt az átlagosnál nagyobb adagokban és teljesen meggyógyultam. Nem túlzás az orvosok is csodálkoztak. Már az első hónap után javult az állapotom, az albumin és globulin szintem lényegesen megnőtt. Nagyon köszönöm nektek és a méheknek is hogy vagytok.
Vigh Ildikó • Tatabánya
Fogyókúra, Testsúlycsökkentés: A méhpempőt fogyókurához használtam, mivel olyan szinten elveszi az éhség érzetét az embernek, hogy akár egész nap nem eszek tőle és nem érzem magam fáradtnak, de éhesnek sem. Rengeteg gyümölcsöt Flavin 7-et fogyasztottam és méhpempőt 1 hónapon keresztül, napi egyszer étkeztem. Eljártam egy kicsit mozogni és majdnem 10 kilót adtam le. Azóta is rendelek pempőt minden negyedévben egyszer. Köszönöm nektek ezt a csodás anyagot.
Stern Nikoletta • Dunaújváros
Több mint 500 vélemény 5 év alatt
VÉLEMÉNYEK mind
WWW.MEHPEMPO.EU © 2010 - 2020