Méhpempő az alvászavarok ellen

Az alvás az egyik alapvető szükséglete szervezetünknek és idegrendszerünknek. Mialatt alszunk, a szervezet regenerálódik, feltöltődik energiákkal „kipiheni magát”!
A különböző életkori szakaszokban különböző az alvásigényünk. Egy csecsemő, vagy egy nyugdíjas korú egyén például sokkal többet alszik, mint egy, a 20-as évei elején járó fiatal.

Még ha az igényeink eltérőek is, abban egyetérthetünk, hogy az alvás mennyisége, és milyensége igen is fontos. Hogyha nem pihenjük ki magunkat éjszaka, másnap fáradékonyak leszünk, rossz lesz a közérzetünk, ingerlékenyebbnek és türelmetlenebbnek érezzük magunkat, és lényegesen romlik a tanuláshoz és a munkához való hozzáállásunk is.

A megfigyelések bebizonyították, hogy az alvásnak 2 fő szakasza van. A REM és a non-REM szakasz. Amikor mélyen alszunk és álmodunk, akkor a REM-szakszban vagyunk éppen. Egy átalgos felnt tembernél ez mindössze 1-1,5 órát tesz ki az alvásidőből.
A non-REM szakasz lényegében az alvásidő fenmaradt része, amelyet további részekre oszthatunk az alvás milyensége és ninősége alapján.

Az alvászavar tünet és betegség egyaránt lehet, hiszen a tartós alvási nehézségekkel küzdőknek célszerű szakemberhez fordulniuk.

Az alvászavar igen sokrétű lehet: fizikai, szellemi, pszichés, de még a táplálkozási tényezőktől is függ. Bizonyos gógyhatású kezelésekkel és készítményekkel orvosolni lehet az alvászavarunkat; elősegítve azt, hogy kipihenten és frissen ébredjünk.


Miként hat a méhpempő az alvásra?

A méhpempő összetett hatóanyagai jótékonyan befolyásolhatják az alvásunkat: szabályozzák a központi idegrendszert, energiát adnak, nyugtatják szervezetünket.

A tiszta méhpempőnek bizonyítottan szerepe van a hormonháztartás szabályozásában, a hormonális különbségek kiegyenlítésében. Ennek azért van jelentősége, hiszen az alvást lényegében bizonyos hormonok szabályozzák:

  • A melatonin az alvást szabályozó hormon. Amikor esteledik és besötétedik, megindul melatonin termelése, amely jelzi, hogy itt az idő az alvásra. Érdekes mód a melatonin termelődése a világosság-sötétség érzékeléséhez köthető. Csak sötétben termelődik, még a legkisebb fény hatására is abbamarad a termelődése! Az éjszakai műszakban dolgozókat vagy éppen a jetlag szindrómában („gyors időzóna átlépés”) szenvedők szervezetét nagyon megterheli az időeltolódáshoz és a sötéthez-fényhez való alkalmazkodás. A nappali alvás kifejezetten nem egészséges a szervezet feltöltődése pontjából.
  • Az adrenokortikotropin (röviden: ACTH) hormon lényegében a szervete belső ébresztő órája. Termelődése az alvás utolsó 1-2 órájában kezd megindulni, fokozatosan készíti fel testünket az ébredésre.
  • Az ösztrogén és a progreszteron egyaránt nyugtatólag hat a szervezetre, és segítik a megfelelő mennyiségű és milyenségű alvást. Ösztrogén-hiány esetén az alvás szerkezete is megváltozik, például megrövidülhet a REM-szakasz, hiányozhatnak az álmok az alvásunkból.
  • A stresszhormonok kiáramlása is szerepet játszik az ébredésben: Megkezdődik ugyanis a szervezet felébresztése, az aynagcsere fokozásával vagy például a vérnyomás megemelésével.
  • A szomatotropin növekedési hormon az éjszaka során termelődik, a gyermekek fejlődésében és növekedésében fontos szerepet játszik. Továbbá befolyásolja az alvás szerkezetét, a REM és non-REM szakaszok váltakozását.

Alvászavarok enyhítésére és elkerülésére a tiszta méhpempő fogyasztása esetén 3 hónapos kúrákat javasolnuk, 1-3 gramm adagokkal. Érdemes napi egy grammal kezdeni, és a 3 hónap végére eljutni a 3 grammos adagik. Fokozatosan, mondjuk havonta emelve 1 grammnyit.

Konklúzió:

A hormonok általában az aminosavakból és fehérjékból származnak. A méhpempő igen magas arányban tartalmaz fehérjéket és a számos aminosavja között 8 létfontosságú esszenciális aminosavat is találunk.

A pempő bizonyított, hogy a hormonháztartás szabályozására képes, kiegyenlíti a szervezet hormonszintjét: megnöveli azt, amiből éppen kevesebb van, és csökkenti amiből pedig több. A hormonok alacsony szintje nem csupán az alváshiányhoz, hanme sokkal komolyabb problémákhoz, mintpéldául a szervezet belső rendszerének a felborulásához is vezethet!

A méhpempő összetevőinek és tulajdonságainak hála segíti a jobb alvást és az alvászavarok leküzdését!

Méhpempő - Prémium 2,5% 10-HDA
Krónikus fáradtság: Kezdetleges krónikus fáradtság szindrómából gyógyultam ki a méhpempő segítségével. 5 éve történt, hogy egyre hosszabbakká váltak azok az időszakok, amelyeket naponta pihenéssel töltöttem el. A munkámban nem teljesítettem rendesen, fáradtnak éreztem magamat pedig sok vitamint is szedtem. Orvoshoz jártam de mondták hogy segíteni nem igazán lehet ezen. 3 éve egy baráti társaságban hallottam a méhpempőről. Elkezdtem szedni az 1 grammot, majd növeltem 3 grammra fokozatosan a mennyiséget és állapotom teljesen megváltozott. Valójában annyira üdének és frissnek kezdtem el érezni magamat az első 3 hét után már, mint korábban soha sem. A méhpempő energiabomba és nekem sokat segített. Köszönettel Emil.
Palkovics Emil • Galgamácsa
Csontritkulás: Másfél éve csontritkulásban szenvedtem és elég sok mindent kipróbáltunk, amíg a méhpempőhöz eljutottunk. A méhpempő az ösztrogénnek nevezett hormonok termelését segíti, ami a legtöbb nőnél a csontritkulás oka. Fél év után érezhetően teljesen kigyógyultam a csontritkulásból. Korábban szinte minden hónapban eltört valamim, az utóbbi 1 évben egy törésem sem volt. Orvosként mindenképpen tudom ajánlani akár az orvosi kezelése és gyógyszerek mellett, nem olyan veszélyes csontritkulásnál akár csak magát a méhpempőt fogyasztani. Üdvözlettel Dr. Tarjánné.
Dr. Tarjánné Kiss Erika • Budapest
Epstein Barr Virus: Epstein Barr Virus-t diagnosztizáltak nálam. Számos gyógymódot próbáltam ki de semmi sem segített amit az orvosok ajánlottak. Mint ahogy megtudtam nincs mesterséges gyógymód az EBV vírusra. A méhpempőt középiskolás ismerősöm ajánlotta és a család egész meglepetésére érezhető eredményeket produkált. Sikerült a méhpempővel az immunrendszeremet megerősíteni. Frissnek és energiával telinek éreztem magamat. Azóta folyamatosan szedem.
Hencida Péterné • Kecskemét
Több mint 500 vélemény 5 év alatt
VÉLEMÉNYEK mind
Méhpempő.hu - Az eredeti méhpempő
WWW.MEHPEMPO.EU © 2010 - 2020