Hogyan fogyasszuk a méhpempőt?

A méhpempőt természetes formájában ajánlott fogasztani. A weboldalunkon is kapható tiszta méhpempő kiváló állapotban van, hiszen a pempőt semmiféle feldolgozásnak és kezelésnek nem vetjük alá, a pempő méhkasból egyből a légmentesen zárt üvegbe kerül.

A megvásárolt méhpempőt tartsuk hidegen, tegyük hűtőbe. 1 évig, 0-5 Celsius-fokos hőmérsékleten tároljuk. Hogyha hosszú ideig áll hűtön kívül, folyamatosan veszít tulajdonságaiból és hatóanyagaiból.

Az első fogyasztás alkalmával érdemes 2 hetes ciklusokat tartanunk: 2 héten át naponta fogyasszuk, majd tartsunk 2 hét szünetet és ismételjük meg 2-szer újra.

A méhpempő ajánlott alap napi adagja 1 gramm tömegű mennyiség. Hogyha kimondottan egy adott betegség enyhítésére fogyaszt méhpempőt, kövesse az alábbi adagolást! Hogyha alkalmanként fogyasztja, akkor megnövelheti duplájára a napi adag mennyiségét.

A tiszta méhpempőt az aminosav tartalma miatt ne tegyük ki annak, hogy fémmel érintkezhessen, - savas tartalma ugyanis reakcióba léphet a fémmel. Ennek elkerülése végett kettő műanyagkanalat küldünk Önnek: az egyik 1 a másik fél gramm kimerésére szolgál!

A méhpempőt le lehet nyelni de az ideális fogyasztási mód ha, a nyelv alatt tartju 5 percig és hagyjuk hogy minél több felszívódjon íly módon belőle.
A pempő hatóanyagai a nyálkahártyán keresztül maximálisan felszívódnak, a gyomorban egyrészt lassabban, és kevés hatóanyag veszteséggel megy végbe ez a folyamat.
A maximális hatás érdekében a méhpempő fogyasztás előtt és után legalább 30 perccel ne étkezzünk, ha lehetséges.

A méhpempő állaga kásás, zselatinszerű, íze savtartalma miatt nem kimondtottan édes.

(Megjegyzés: Aki édesnek érzi a méhpempőt az könnyen lehet, hogy átverés áldozata lett!)

A tiszta méhpempőt nyugodtan fogyaszthatjuk gyógyhatású készítményekkel, más gyógynövénykkel, mivel a pempő felerősíti azok tulajdonságait, és segíti a gyorsabb felszívódásukat. Gyümölcskivonatokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, omega 3 és flavonid készítményekkel is nyugodtan fogyasztható.


A méhpempő mellékhatásai

Habár a tiszta méhpempő fogyasztása során mellékhatásokra nem kell számítani; ritka esetben azonban előfordulhat, hogy ...:

  • .. .fáj a feje, és úgy érzi, hogy közérzete romlott. A méhpempő előszöri használata után ritkán, de előfordulhatnak hasonló tünetek. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy semmiképpen se hagyja abba a méhpempő fogyasztását, hiszen szervezete elkezdett alkalmazkodni a pampőhöz.
  • ... gyomorpanaszokra, hasmenésre panaszkodik. A méhpempő fogyasztásást követő hasmenés esetében nem fertőzésről van szó, csupán a sejtek megtisztulásáról. A néhány napig tartó hasmenés a méregtelenítés megindulásának jele.
  • ... túladagolás esetén a fej – és hasfájásra, illetve a rossz közérzetre utaló tünetek együtt jelentkezhetnek. Ne fogyasszon a javasolt mennyiségek 2x-esénél nagyobb adagot.

Hogyha tapasztalja a tiszta méhpempő fogyasztásánál a felsoroltakat, ne essen kétségbe: Fogyassza tovább a pempőt! Amint szervezete hozzászokott a méhpempő összetett tápanyagtartalmához, máris elmúlnak a panaszai.

Méhészeti termékekre, méhekre allergiások fokozott óvatossággal járjanak el a tiszta méhpempő fogyasztásánál! Aki allergiás a virágporra az csak nagyon ritka esetben allergiás a méhpempőre is. A méhpempő képes megszünteti a virágpor allergiát egyes esetekben.

Méhpempő mézzel

Aki esetleg vmi tartós gyomorbetegségben szenved – emésztési zavarok, gyomorfekély, gyomorsav túltengés, az magában nem fogja tudni elfogyasztani a méhpempőt. A tiszta méhpempő ugyanis viszonylag magas, 4-es PH értékkel rendelkezik köszönhetően B-5 Vitamin és 10-HDA sav tartalmának.

Ilyen gyomorproblémák esetén javallott a méhpempőhöz mézet adni. A méz semlegesíti a pempő savas tartalmát, ráadásul még finom ízt is kölcsönöz neki. Egyedül arra ügyeljünk a pempő és a méz vegyítésénél, hogy a felhasznált méz tiszta és vegyszermentes legyen.

A tiszta méhpempőt mézben 2%-os arányban keverjük el. Mindez a következőt jelenti:

100 gramm mézhez = 2 gramm méhpempő
250 gramm mézhez = 5 gramm méhpempő
500 gramm mézhez = 10 gramm méhpempő
1 kg mézhez = 20 gramm méhpempő
5 kg mézhez = 100 gramm méhpempő

Ajánljuk, hogy reggel, éhgyomorra fogyassza a mézes-pempő keveréket, hiszen különösen egészséges, mivel a nyálban lévő ptialin enzim segít megindítani az emésztést: A szénhidrátok lebontása már itt megkezdődik, és semlegesíti a savtartalmat.

A méhpempő és a méz keverékét felerősíthetjük más méhészeti termékekkel, mint például a propolisz és a virágpor. A tiszta méhpempő és más méhészeti termékek elegye maga a természetes erősítő!

Depresszió: A méhpempő segítségével szabadultam meg depressziómtól. Gyermekkorom óta állandóan vissza-visszatért az életembe, gyógyszereket meg nem akartam szedni, mivel egyik ismerősöm ezt tette és láttam, hogy még rosszabb lett az állapota. Kedvtelenül élettársam unszolására kezdtem el szedni, és viszonylag rövid idő alatt, már 1-2 hét után elég sok változást tapasztaltam. A szexuális vágyamat is visszanyertem (mondhatom élettársam örömére), és egyre jobb lett a kedvem. Erővel telinek érzem most már magamat, állandóan tervezek és az egész életünk felpezsdült. Köszönettel Tünde.
Horváthné Zámbó Tünde • Zalaegerszeg
Csontritkulás: A méhpempő drámai változást hozott az életembe. Először meggyógyított a csontritkulásomból, majd impotenciámat is megszüntette. Sokáig az orvosom a kék tablettát írta fel nekem, de tudtam hogy az nem lehet örökös megoldást. Fogyasztottam sok ginzenget illetve számos más készítményt, így például a Pote-Mix-et is sokáig. Volta változások, de az igazi áttörést a méhpempő hozta el. Energia szintem mindenhogyan megemelkedett, nagyon jó ez a termék. Üdvözlettel.
Gosztonyi Roland • Balatonkenese
Több mint 500 vélemény 5 év alatt
VÉLEMÉNYEK mind
WWW.MEHPEMPO.EU © 2010 - 2020