A méhpempő hatóanyagai

A méhpempő sajátos és egyedi módon tartalmazza tápanyagok széles skáláját, továbbá olyan hatóanyagokat, amelyek a szervezet számára nélkülözhetetlenek.
A méhpempő az egyik legösszetettebb anyag a világon. Tartalmaz építő -, energiát adó -, védő –és ásványi anyagokat, ráadásul a kutatások szerint még a DNS-t is magában hordozza

A pempő egyedülálló összetételét és az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásait az orvostudományban is elismerik.


A méhpempő megközelíthetőleg 66%-ban tartalmaz vizet, 11 %-ban cukrot, 12 %-ban fehérjét, 5 %-ban pedig zsírsavakat. A fennamradó részt képezik a vitaminok, az enzimek és az aminosavak.

A zselatinos anyagú méhpempő fehérjetartalmát a globulinok és albuminok képezik. Az albuminok az emberi szervezetbn a legjelentősebb fehérjéknek számítanak, transzport-szállító szerepet töltenek be. A globulinok olyan egyszerű fehérjék, melyek legfőbb feladata a betegségek elleni védelem.

A méhpempő savanykás íze többek között az aminosavaknak köszönhető. Számos aminosavja között ott találjuk a tápláló taurint is, amely a pempőn kívül az anyatejben található még meg. A tiszta méhpempő aminosavja között ott van mind a 8, azmberi szervezet számára nélkülözhetetlen esszenciális aminosavat. Szervezetünk az esszenciális aminosavakat nem képes előállítani, így a méhpempő értékét és hatásait felértékeli, hogy tartalamzza név szerint: a Valint, a Leucint, az Izoleucint, a Lizint, a Treonint, a Metionint, a Fenilalanint és a Triptofánt.

A méhpempő cukortartalma elsőre talán magasnak tűnhet, azonban a pempő a színtiszta szukróz helyett főképpen glükózt és fruktózt tartalmaz, amelyek nem rakódnak le a véráramba, azonnal felszívódnak és energiává alakulnak. Kisebb mértékben tartalamz még ribózt, gentibiózt és maltózt.

A tiszta méhpempőben olyan energiát adó, tápláló ásványi anyagokat és nyomelemeket találunk, mint a kálium, a Kálcium, a Vas, a Magnézium, a Nátrium, a Cink, a Fluor, a Jód vagy éppen a Réz. Gondolta volna, hogy még ha nem is jelentős mértékben, de még az ezüst és az arany is megtalálható a méhpempőben?!

A pempő zsírsavjai telítettek, amelyek a normális és egészséges belső működéshez elengedhetetlenek.

A méhpempő fanatsztiuks hatásainak a nagyrészt az acetilkolinnak és 10-HDA savnak köszönheti. Ez a két vegyület még különlegesebbé teszi ezt a csodás anyagot.
A 10-HDA sav vírusölő tulajdonságú antibakteriális hatóanyag, amely segít a kóros elváltozásokat okozó szabadgyökök felszámolásában, az acetilkolin pedig elengedhetetlen az egészséges agyi működés fenntartásában, ingerületátvivőként működik.


A méhpempő vitamintartalma jelentős, hiszen igen széles skáláját tartalmazza vitaminoknak: Megtaláljuk benne az A, C, D, E, és H-vitamint is. Továbbá tartalmazza a B-vitaminok összes fajtáját, amely miatt szokás csupán ’B-komplex’ anyagnak is nevezni a méhpempőt. A méhpempőben megtaláljuk az elengedhetetlen B-5 vitaminnt, vagy más néven a pantoténsavat. A pantoténsav a szervezet sejtjei számára feltétlen szükséges anyag, amely nyugatatólag hat az emberi szervezetre, nem hiába szokás stressz –illetve depresszió ellenes vitaminnak említeni.

A méhpempő annyira komplex anyag, hogy még a tudomány sem biztos 100%-os összetételében. Folyamatosan vizsgálják, nem is olyan régen mutatták ki például, hogy a méhpempő K és P vitaminokat is tartalmaz, olyan biostimulátorok mellett mint a koenzimek, biotinek és nukleáris savak mellett.

Meddőség: A méhpempőt a termékenységünk fokozásához használtuk először a párommal. 3 gyermekünk van, 2 lány és 1 fiú, mind-mind egészségesek. Az orvosok még jó pár évvel ezelőtt, második próbálkozásunk előtt állapították meg, hogy a sikertelen fogamzás mögött, leginkább az én terméketlenségem áll. Ekkor kezdtük el mind a ketten használni a pempőt és mit ne mondjak, nagyszerű egészségnek örvend az egész család azóta. A 3. gyermekünk, Enikő megszületését követően, már nem akkora rendszerességgel, de évi 2-3 alkalommal most is tartunk méhpempős kúrát és a gyerekeink egészségéről is a pempő gondoskodik.
Kenderesy Ákos • Szeged
Csontritkulás: A méhpempő drámai változást hozott az életembe. Először meggyógyított a csontritkulásomból, majd impotenciámat is megszüntette. Sokáig az orvosom a kék tablettát írta fel nekem, de tudtam hogy az nem lehet örökös megoldást. Fogyasztottam sok ginzenget illetve számos más készítményt, így például a Pote-Mix-et is sokáig. Volta változások, de az igazi áttörést a méhpempő hozta el. Energia szintem mindenhogyan megemelkedett, nagyon jó ez a termék. Üdvözlettel.
Gosztonyi Roland • Balatonkenese
Több mint 500 vélemény 5 év alatt
VÉLEMÉNYEK mind
WWW.MEHPEMPO.EU © 2010 - 2020