15 érv a Mannavita tiszta Méhpempő fogyasztás mellett

Nyomós érvek a méhpempő fogyasztás mellett

Méhpempő vásárlás termelőtől

A méhpempő a fiatal dolgozó (dajka) méhek garatmirigy váladéka, egyfajta fehérje koncentrátum – „a méhek tejének” is szokták nevezni. A friss méhpempő fehéres-vajszínű, csillogó, krémes állagú, erősen savanykás ízű, és szúrós szagú anyag – ami elsősorban a méhanya táplálékaként szolgál egész élete során, de életük első három napján a méhlárvák is ezt a táplálékot kapják. 

Táplálkozástudományi szakemberek szerint améhpempő az egyetlen olyan természetes anyag, amely több mint 150 féle, biológiailag aktív összetevőt: fehérjét, zsiradékot, cukrot, vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, enzimeket és még számos egyéb bioaktív anyagot tartalmaz. Összetétele és szerkezete olyan egyedi és különleges, hogy szintetikusan eddig még nem sikerült előállítani.

Tápanyagokban és vitaminokban gazdag

A méhpempőben olyan élettanilag fontos vitaminok találhatóak meg, mint az: A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B7-, B9-, C-, D-, E- K-, H- és P- vitamin. Tartalmaz különböző nyomelemeket (vas, réz, cink, fluor, jód, króm, szelén, mangán, nikkel, kobalt), és ásványi anyagokat (nátrium, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, szilícium és kén). Meghatározó összetevői a teljes értékű fehérjék, melyek aránya rendszerint 18-25 % között változik. Ennek aminosav tartalma 57-69 % közötti.

A méhpempőben mind a 22 természetben megtalálható aminosavat kimutatták. Közülük jelentős az alanin, arginin, cisztein, glicin, hisztidin, leucin, izoleucin, lizin, fenilalanin, prolin, szerin és tirozim tartalma. Tartalmazza azt a nyolc esszenciális aminosavat is, amelyeket - mivel a szervezetünk nem képes előállítani, - az élelmiszerekkel kell biztosítanunk. Ez a tápanyagokban gazdag keverék segíti csökkenteni a stressz okozta károsodások kialakulásának esélyét a szervezetben.

Antivirális hatással rendelkezik

A herpes simplex sokakat érintő vírusfertőzés. Jellemzője a hordozás, - azaz ha valaki egyszer megkapta a fertőzést, annak a szervezetében a vírus „alvó” állapotban élete végéig megmaradhat, időnként azonban bizonyos hatásokra (láz, stressz, megbetegedések) aktiválódik, és jellegzetes tüneteket okoz. A betegség kezelésére aciklovir tartalmú vírusellenes gyógyszert alkalmaznak.  A méhpempő viszont alternatív megoldást jelenthet a HSV-1 (Herpes Simplex) kezelésére – mert lassítja a herpesz növekedését, és terjedését.{01.}

Csökkenti a koleszterinszintet

Koleszterin az erekben

Az emberben a máj naponta mintegy 6–8 g koleszterint állít elő, emellett az átlagos táplálkozással még napi több száz milligramm koleszterin kerül a szervezetbe. A koleszterin számos fontos vegyület, - mint például a hormonok, a D-vitamin - bioszintézisének (szervezeten belüli előállításának) kiindulási alapanyaga. Bár a koleszterin az emberi sejtek nélkülözhetetlen összetevője, magas szintje érelmeszesedést okozva jelentős kockázati tényezője lehet a szív-, és érrendszeri megbetegedéseknek, a szívinfarktus, vagy a stroke kialakulásának. 

Kutatások igazolják, hogy a méhpempő rendszeres fogyasztása csökkentheti a „rossz” (LDL) koleszterin szintjét – megakadályozva ezzel az érelmeszesedés kialakulását, illetve a vérrögképződést. {02.}

ÁRAK + RENDELÉS

Hagyományos tiszta Méhpempő: 100g, 40g, 225g
Prémium tiszta méhpempő: 100g, 40g kiszerelésekben

A méhpempő csökkenti a biszfenol-A okozta emlőrák kialakulásának esélyét

Biszfenol-A (BPA)- korunk talán legellentmondásosabb szintetikus vegyülete, az egyik legnagyobb mennyiségben gyártott kemikália, amit az élet számos területén alkalmaznak: a műszaki cikkektől, a konyhai termékekig, a fogtömésektől az autóalkatrészekig, a szemüveglencséktől a ragasztókig.

Nagy mennyiségben használja az élelmiszeripar is: palackok, étel- és italtárolók - cumisüvegek, üdítőitalos és ásványvizes palackok, ételhordók, műanyag tányérok, mikrohullámú készülékekben használt edények és más élelmiszer csomagolóanyagok révén.

A BPA utánozza az ösztrogén hormon szerkezetét és működését. Emiatt kötődhet a szervezetben lévő ösztrogén receptorokhoz és befolyásolhatja a testi folyamatokat, - a növekedést, a sejtregenerálódást, a magzati fejlődést, az energiaszintet és a reprodukciót. A BPA károsan befolyásolja mind a női, mind a férfi termékenységet. Növelheti egyes tumoros betegségek – a mellrák vagy a prosztatarák - kialakulásának esélyét is.
A Biszfenol - A (BPA) ugyanis serkenti a humán emlőrák MCF-7 sejtjeinek növekedését és a szaporodását. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a méhpempő viszont gátolja aBPA ezen károsító hatását. {03.}

Javítja a memóriát

Jobb memória méhpempővel

Tanulmányok szerint, a méhpempő fogyasztása hasznos lehet az agy számára, mert neuroprotektív szerepet tölt be. Ez azt jelenti, hogy védi az idegsejteket – és lassítja az idegek károsodásával járó. Az idegsejtek szerkezeti és funkcionális sérülését vagy pusztulását okozó neurodegeneratív folyamatokat. A méhpempő fontos természetes forrása az acetilkolin nevű idegi ingerületátvivő anyagnak, mely a központi idegrendszerben, ingerületátvivő anyagként működik.

Az előagy acetilkolin termelő sejtjei, ha alul működnek, kialakul az Alzheimer-kór. Minél kevesebb az acetilkolin termelés - annál súlyosabb az emlékezetvesztés. Kutatások bizonyították, hogy a méhpempőnek ezerszer annyi az acetilkolin tartalma, mint a méznek. Az acetilkolinnak számos agyi funkcióban van szerepe. Jótékonyan hat a memóriára, a tanulási képességekre, és segítséget jelenthet Alzheimer- kór, Parkinson-kór, és Sclerosis Multiplex esetén is.

Csökkenti a vérnyomást

Kutatások eredményei utalnak arra, hogy a méhpempőben található néhány fehérje (protein-hidrolizátum), és a méhpempő kálium-tartalma közvetlen hatással van a vérnyomásra. Ez a protein-hidrolizátum a káliummal együtt csökkenti az erek és a szív terhelését, így a szívproblémák lehetséges kockázatait is.

A kálium az egészséges szívműködés elengedhetetlen eleme, valamint fontos szerepe van a sejtek táplálásában és a bomlástermékeik kiválasztásában valamint a csontok anyagcseréjében és a veseműködésben is jelentős feladatokat tölt be. Magas káliumtartalmú ételek gyakori fogyasztása csökkentheti a vérnyomást, akár még magas nátriumbevitel mellett is. {04.}

A méhpempő az összes esszenciális aminosavat tartalmazza

Az aminosavak a fehérjék építőelemei – amelyek a szervezetünk egészséges működéséhez nélkülözhetetlenek. Azokat a fehérjéket, melyek az összes esszenciális aminosavat megfelelő mennyiségben és arányban tartalmazzák, épp úgy, mint a nem esszenciális aminosavakat, teljes értékű (elsőrendű vagy komplett) fehérjéknek nevezzük.

A méhpempő teljes értékű fehérjetartalma nagyon magas: 12 -18%. A méhpempő mind a nyolc esszenciális aminosavat tartalmazza, megtalálható benne: lizin, leucin, izoleucin, metionin, valin, triptofán, treonin, fenilalanin. Mivel a szervezetünk nem képes előállítani őket, bevitelükről nekünk kell gondoskodni – az étkezéseink során. Ha ez nem teljesül – hiánytünetek alakulhatnak ki.

LIZIN hiányában: a feltételes reflexek romlanak, vérszegénység, izom- és kötőszöveti károsodások alakulnak ki.

LEUCIN-hiányában: leépülhetnek az izomfehérjék.

IZOLEUCIN-hiányában:, lassul, vagy elmarad a  növekedés, a veseműködés zavara alakulhat ki.

VALIN- hiányában az izom-koordináció zavara jelentkezhet.

FENILALANIN-hiányában:  a tirozin és a katekolaminok (adrenalin, noradrenalin, dopamin) elő anyagaként működik, zavart szenved ezek termelődése.

METIONIN- hiányában: zavart szenved a fehérjeszintézis, a hasnyálmirigy, tüdő, belek, májműködés zavara lép fel.

TRIPTOFÁN- hiányában: csontvelőműködés zavara, hemoglobin képzés csökkenése.

TREONIN- hiányában: negatív N-mérleg. 

Megoldást nyújthat a meddőség kezelésére

Teherbeesés méhpempővel

A Sohagi Egyetemi Kórház és az Asyut nőgyógyászati ​​és meddőségi klinika 99 párt érintő vizsgálata során kiderült, hogy a méhpempő rendszeres fogyasztása növeli a tesztoszteronszintet a vérben, javítja a spermiumok mozgékonyságát, ezeknek fontos terápiás hatása van az endokrin alapú meddőség vagy impotencia kezelésében.
Nőknél növeli az ovulációt kiváltó luteinizáló hormonok szintjét a vérben, így segíthet rendezni a szabálytalan menstruációs ciklust és a petefészek elégtelen működésére is pozitívan hat – növelve ezzel is a teherbeesés esélyét.

ÁRAK + RENDELÉS

Hagyományos tiszta Méhpempő: 100g, 40g, 225g
Prémium tiszta méhpempő: 100g, 40g kiszerelésekben

Megakadályozza a korai öregedést

Szervezetünkben normál körülmények között is keletkeznek erőteljes oxidatív tulajdonsággal rendelkező vegyületek, amelyek részt vesznek a szervezet működésének szabályozásában. A keletkező szabad gyökök ellen a szervezet saját, az evolúció során kialakult belső antioxidáns rendszerével védekezik. Ha az egyensúly - akár a szabad gyökök termelődésének növekedése, akár a védekező mechanizmus meggyengülés miatt - felbomlik, különböző patológiás folyamatok indulhatnak el. Ezért van szükség a szabad gyököket létrehozó és elimináló folyamatok egyensúlyának megtartására, és ennek érdekében a folyamatokat lassító, vagy megszüntető antioxidánsok kívülről történő bevitelére.

Az étrendi antioxidánsoknak alapvető jelentősége van számos megbetegedés prevenciójában. A szabad gyökök okozzák sejtjeink idő előtti öregedését is. A méhpempőben találhatóantioxidánsok segítenek kiküszöbölni a szabad gyököket, megújítva és biológiailag erősítve a sejteket – lassítva ezzel az öregedést. A méhpempő antioxidánsai csökkenthetik a ráncokat, a bőr fakóságát, megereszkedését és a hajhullást is. {05.}

Segíti a sebgyógyulást

A vizsgálatok azt mutatják, hogy a méz, méhpempő, olívaolaj és propolisz keverékéből készült krém felgyorsítja a sebgyógyulást normál és cukorbetegeknél is.

Antibakteriális

A méz és a méhpempő erős antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Egy jelenlegi kutatás eredményei szerint a mézben és a méhpempőben található glikoproteineknek. baktériumölő hatásuk van, és olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyekkel antibakteriális gyógyszernek is tekinthetnénk őket. A méhpempő emellett még 10-HDA (10-hydroxy-2-decenoic acid) savat istartalmaz, ami az egyetlen olyan anyag, amelyet a természetben csak és kizárólag a méhpempőbentalálható meg, és a mesterséges előállítása nem lehetséges.

Ez a természetes antibiotikum nem pusztán antibakteriális, gomba- és vírusölő, hanem egyben gyulladáscsökkentő hatással is bír, erősíti a szervezet védekezőképességét a betegségek ellen, és segíti a szabad gyökök eltávolítását.

Gyulladáscsökkentő

A méhpempő erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, ami magas vitamin-, enzim-, és flavonoid- tartalmával magyarázható. Nagyobb arányban tartalmaz gamma-globulint is, amely serkenti az immunrendszert, így a szervezet hatékonyabban veszi fel a harcot a fertőzésekkel szemben. Számos klinikai vizsgálatot végeztek a méhpempőnek az ízületi gyulladásokra kifejtett hatásával kapcsolatban.

Carlton Fredericks a Food Fact and Fallacies című könyvében kifejti, hogy a méhpempő a benne lévő pantoténsav által, segít visszafordítani az ízületi gyulladás tüneteit azáltal, hogy serkenti a gyulladás gátló kortizol hormon termelődését a mellékvesében, ami lassítja az ízületi degeneratív folyamatokat és elősegíti a porcszövetek regenerálódását. {06.}

Flavonoidok forrása

Flavonoidok a méhpempőben

A flavonoidok 13 fő vegyületcsoportra oszthatók és jelenleg mintegy 6000 féle vegyületet ismernek már közülük. A méz, a propolisz és a méhpempő fenolos vegyületek variációit tartalmazza, mivel a méhek a gyűjtőhelyükön lévő növényekről szerzik be azokat. Ezeknek az összetevőknek jelentős része flavonoid formában van jelen, valamint összetételük és koncentrációjuk függ: a növényi eredettől, az évszaktól, környezeti tényezőktől és a földrajzi régiótól.

A mézben, a propoliszban és a méhpempőben található fő flavonoidok: quercetin, kempherol, galangin, fizetin, pinocembrin, naringin, heszperidin, apigenin, acacetin, chrysin, luteolin. A flavonoidokat a növények saját védelmükre termelik, a növényi kórokozók, és a káros UV sugárzás ellen. Ezen kívül a flavonoidok természetes színezőanyagok, íz-, illat-komponensek. Ezek az anyagok az emberi szervezetnek is hasznosak.

Élettani szerepük sokrétű: antioxidáns, antikarcinogén, immunmoduláns, gyulladáscsökkentő, antiallergén, antivirális, antibakteriális hatásuk van. Gátolják az endothelin-1 szintézisét, ami egy érszűkítő peptid. Kedvező hatásúak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Csökkentik a vérlemezkék összetapadási képességét, így véralvadás-mérséklő hatásuk van. Koleszterinszint csökkentők.

A méhpempő flavonoidjai közül egyik a krizin, amely rákellenes, antioxidáns, és gyulladás gátló hatású. Galangint is tartalmaz, amely csökkenti a tumorok növekedését. (Egy tanulmány szerint a segítségével hogy a melanoma növekedése lassítható, az érintett élettartama növelhető. {07.}

ÁRAK + RENDELÉS

Hagyományos tiszta Méhpempő: 100g, 40g, 225g
Prémium tiszta méhpempő: 100g, 40g kiszerelésekben

Segíti a fogyást

A lecitin a méhpempő egyik alkotóeleme. A lecitin a sejthártya és a fehérjék egyik alkotórésze, szinte minden életfunkcióban részt vesz, hozzájárul a vérben a zsírok szállításához. Két fő alkotóeleme a kolin és az inozit, melyek kedvező hatással vannak az idegrendszerre, az agy működésére, a memóriára. Serkenti az agyműködést, javítja a koncentrációs képességet, enyhíti, illetve megszünteti az ízületi fájdalmakat, segíti az izmok regenerációját.

A lecitin nemcsak lebontja a zsírsejteket, hanem hozzájárul az optimális zsíranyagcseréhez, - segítve ezzel a fogyást – emellett megakadályozza, hogy a zsírsejtek lerakódjanak az érfalon, így csökkenti a koleszterinszintet, tisztítja az érfalakat és erősíti a szívizomzatot. Erős antioxidáns. Javítja a máj működését és az emésztést, ami elősegíti az anyagcserét. A méhpempő felgyorsítja a szervezet méregtelenítését is, mivel a májba kész - biológiailag aktív anyagokat, főleg enzimeket juttat. Legalább 40 százalékkal gyorsítja a szervezetben található káros anyagok kiürülését.

Fontos lipidek forrása

A zsírok a kiegyensúlyozott táplálkozás szükséges alkotóelemei, hiszen amellett, hogy energiát biztosítanak, számos alapvető élettani mechanizmusban is részt vesznek. A méhpempő élettanilag fontos zsírsavak forrása: a kutatók megállapítása szerint, a méhpempő zsírtartalmának meghatározó részét (80-90 %-át) a zsírsavak adják, a viaszok a teljes zsírtartalom 5-6 %-át teszik ki, a foszfolipidek annak 0,8-3 %-át jelentik. A méhpempőben található lipideknek megelőző és támogató feladatuk van: gátolják a daganatsejtek növekedését, támogatják az immunrendszert.

ÁRAK + RENDELÉS

Hagyományos tiszta Méhpempő: 100g, 40g, 225g
Prémium tiszta méhpempő: 100g, 40g kiszerelésekben

Mikor kell elkezdeni szedni a méhpempőt?
Ludányi Gabriella Teherbeesés / Szentes

Reggel fogyasztjuk éhgyomorra én is és párom is. Kisbabát szeretnénk, de sajnos eddig nem sikerült. Koleganőm javaslatára kezdtük el fogyasztani a méhpempőt, ők is ették a férjével és jó véleménnyel voltak róla. Most mi is a mehpempő erejében bízunk. Olvastuk, hogy nagyon sok pozitív hatása van a szervezetre, ezért ajánljuk bátran mindenkinek. Ártani nem fog senkinek sem, főleg most, hogy ennyi féle vírussal állunk szemben.

Méhpempő vásárlás termelőtől
Anikó Gyermekvállalás / Győr

Gyermekvállalás tervezése miatt kerestem fel az oldalukat, több internetes oldalon, fórumon olvastam jótékony hatását és a rengeteg pozitív visszajelzést ilyen téren is! Ezért döntöttem úgy, hogy én is kipróbálom. Az íze elég rossz volt, de hát a célért ugye sok mindenre képes az ember lánya. :) Így napról napra minden reggel ettem az adagomat, és két hónap kúra után egy pozitív tesztet szorongathattam, amit elsőre el sem hittem, de azóta képi visszajelzéssel is megerősítették a két csíkot! :) Most mindketten a párommal nagyon boldogok vagyunk, és nagy várakozással tekintünk a jövő felé!

Radics Emese Bőrfiatalítás, Menstruáció / Budapest

33 éves vagyok, fél évvel ezelőtt kaptam ajándékba először méhpempőt a sógornőmtől. Mivel már előtte is olvastam jótékony hatásairól nagyon örültem neki, mint ahogy az Önök weboldalának is, hiszen a lakóhelyem környékén egyáltalán nem tudtam hozzájutni eddig, pedig sok helyen érdeklődtem utána. Számomra észrevehetően csökkentette az arcomon kialakult pattanásokat, sokkal szebb lett tőle a bőröm, valamint kevésbé vagyok fáradékony, a menstruációmra is csak pozitív hatással volt, eddig 2-szer 25 grammot fogyasztottam el és továbbra is rendszeresen szeretném alkalmazni kúraszerűen, főleg mivel hamarosan babát szeretnék és olvasatom szerint a termékenységre is nagyon jó hatással van ez a csodaszer! számomra semmilyen negatív mellékhatása nem volt. Köszönettel: Emese

Csiga Ildikó Termékenység / Szolnok

2 évet próbálkoztunk párommal, hogy teherbe essek. A vérzésem rendszertelen volt, így sejtettük, hogy nálam van a probléma. Rengeteg vérvételen, vizsgálaton és gyógyszeres kezelésen vettem részt, de még a peteérést elősegítő gyógyszerek sem hatottak. Nagyon megterhelő volt ez az időszak mindkettőnknek, rengeteg csalódással. 2018 januárjában a nőgyógyászom májusra lombik programot ajánlott. Ekkor nálam betelt a pohár, mert addigra a kezelésektől hullott a hajam és hőhullámaim voltak. Tudtam, hogy ez így nem jó. Nem szerettünk volna így gyermeket, hogy a testem ellenkezik. Az utolsó pillanatban rátaláltam a méhpempőre, elolvastam a sok jótékony hatását. Reménykedtem hátha nekem is segít. :) A leírásnak megfelelően 28 napos kúrát tartottam, majd márciusban pozitív lett a terhességi tesztem. :) A terhesség problémamentes volt. :) 2018.10.27-én hüvelyi úton megszületett 10 apgar-értékkel gyönyörű kislányunk. :) Köszönjük! :) :) :)

Kiss Gábor Energia, Koleszterin / Budapest

Ismerőseim javasolták. A termék használata előtt a koleszterinszintem nagyon magas volt, folyamatosan felfázással és megfázással betegeskedtem. Sokféle gyógyszert és gyógyterméket kipróbáltam, de ezen termékek sajnos szinte semmit sem változtattak az egészségi állapotomon. A méhpempő azonban sokat segített. Használata óta nem voltam megfázva. A koleszterinszintem a normál tartományba került. Energikusabbnak, fittebbnek érzem magam.3 havi kúra formájában fogyasztom, 1 hónap szünet majd ismét 3 hónap kúra. Mellékhatása nincs.Mindenkinek ajánlom aki az immunrendszerét szeretné erősíteni és gyógyszerek helyett olyan természetes szert akar használni amely a gyulladásosokat csökkenti vagy akár meg is szünteti a szervezetben. Roborálja, erősíti a szervezetet, természetes, adalékanyagot nem tartalmaz.

30 nap Pénzvisszafizetési garancia MINDENRE

Ha nem elégedett, 30 napon belül akkor is visszafizetjük a termék díját, ha már felbontotta és fogyasztott belőle.
Nemcsak a termék díját térítjük vissza, de a szállítási díjat, sőt a termék visszaküldésének díját is mi álljuk.

ÁRAK + RENDELÉS

Hagyományos tiszta Méhpempő: 100g, 40g, 225g
Prémium tiszta méhpempő: 100g, 40g kiszerelésekben

15 érv a pempő fogyasztás mellett
7 dolog, amire nem is gondolt, hogy segítheti a teherbeesést
Jótékony hatások, Betegségek amire jó
Méhpempő kúra, Colitis és IBS esetén
A hosszú élet titka méhpempővel
Fontos anyagok, hatóanyagok a méhpempőben
Meddőség ellen friss tiszta méhpempőben
Agyserkentés, Memória javítás pempővel
Jobb és kiegyensúlyozottabb alvás a méhpempővel
Összetevők a méhpempőben
Fogyasztási és Tárolási tudnivalók
Vélemények azoktól, akik szedtek már méhpempőt
A méhek élete, Mindennapjaik a kaptárban
Pempő RENDELÉS | Videós Vélemények | Felhasználási feltételek | Adatvédelem | Kapcsolat / Térkép | FEL a tetejére
2010 - 2024 © Mehpempo.eu - Minden jog fenntartva
+36 1 4433 860Kérdések + RENDELÉS