Alvászavarok ellen, próbálja ki a friss tiszta Méhpempőt

Az alvás az egyik alapvető szükséglete idegrendszerünknek. Mialatt alszunk, a szervezet regenerálódik, feltöltődik energiákkal „kipiheni magát”! 

A különböző életkori szakaszokban különböző az alvásigényünk. Egy csecsemő, vagy egy nyugdíjas korú egyén például sokkal többet alszik, mint egy, a 20-as évei elején járó fiatal.

Jobb alvás a méhpempő hatására

Még ha az igényeink eltérőek is, abban egyetérthetünk, hogy az alvás mennyisége, és milyensége igenis fontos. Hogy ha nem pihenjük ki magunkat éjszaka, másnap fáradékonyak leszünk, rossz lesz a közérzetünk, ingerlékenyebbnek és türelmetlenebbnek érezzük magunkat, és lényegesen romlik a tanuláshoz és a munkához való hozzáállásunk is.

A megfigyelések bebizonyították, hogy az alvásnak 2 fő szakasza van. A REM és a non-REM szakasz. Amikor mélyen alszunk és álmodunk, akkor a REM-szakszban vagyunk éppen. Egy átlagos felnőtt embernél ez mindössze 1-1,5 órát tesz ki az alvásidőből. 

A non-REM szakasz lényegében az alvásidő fenmaradt része, amelyet további részekre oszthatunk az alvás milyensége és minősége alapján. Az alvászavar tünet és betegség egyaránt lehet, hiszen a tartós alvási nehézségekkel küzdőknek célszerű szakemberhez fordulniuk.

Az alvászavar igen sokrétű lehet: fizikai, szellemi, pszichés, de még a táplálkozási tényezőktől is függ. Bizonyos gyógyhatású kezelésekkel és készítményekkel orvosolni lehet az alvászavarunkat, elősegítve azt, hogy kipihenten és frissen ébredjünk. {01.}

Miként hat a méhpempő az alvásra?

A méhpempő összetett hatóanyagai jótékonyan befolyásolhatják az alvásunkat: szabályozzák a központi idegrendszert, energiát adnak, nyugtatják szervezetünket.

A tiszta méhpempőnek bizonyítottan szerepe van a hormonháztartás szabályozásában, a hormonális különbségek kiegyenlítésében. Ennek azért van jelentősége, mert az alvást lényegében a hormonok szabályozzák: {02.}

A melatonin az alvást szabályozó hormon. Amikor esteledik és besötétedik, megindul melatonin termelése, amely jelzi, hogy itt az idő az alvásra. Érdekes mód a melatonin termelődése a világosság-sötétség érzékeléséhez köthető. Csak sötétben termelődik, még a legkisebb fény hatására is abbamarad a termelődése! Az éjszakai műszakban dolgozókat vagy éppen a jetlag szindrómában („gyors időzóna átlépés”) szenvedők szervezetét nagyon megterheli az időeltolódáshoz és a sötéthez-fényhez való alkalmazkodás. A nappali alvás kifejezetten nem egészséges a szervezet feltöltődése pontjából.

Jobb alvás a méhpempő hatására

Az adrenokortikotropin (röviden: ACTH) hormon lényegében a szervezete belső ébresztő órája. Termelődése az alvás utolsó 1-2 órájában kezd megindulni, fokozatosan készíti fel testünket az ébredésre. 

Az ösztrogén és a progreszteron egyaránt nyugtatólag hat a szervezetre, és segítik a megfelelő mennyiségű és milyenségű alvást. Ösztrogén-hiány esetén az alvás szerkezete is megváltozik, például megrövidülhet a REM-szakasz, hiányozhatnak az álmok az alvásunkból. A méhpempő kiegyensúlyozza az össztrogén és a progeszteron szintet.

A stresszhormonok kiáramlása is szerepet játszik az ébredésben: Megkezdődik ugyanis a szervezet felébresztése, az anyagcsere fokozásával vagy például a vérnyomás megemelésével.

A szomatotropin növekedési hormon az éjszaka során termelődik, a gyermekek fejlődésében és növekedésében fontos szerepet játszik. Továbbá befolyásolja az alvás szerkezetét, a REM és non-REM szakaszok váltakozását.

Alvászavarok enyhítésére és elkerülésére a tiszta méhpempő fogyasztása esetén 3 hónapos kúrákat javasolnuk, 1-3 gramm adagokkal. Érdemes napi egy grammal kezdeni, és a 3 hónap végére eljutni a 3 grammos adagok. Fokozatosan, mondjuk havonta emelve 1 grammnyit.

A méhpempő kitűnő aminosav forrás

A hormonok általában az aminosavakból és fehérjékből származnak. A méhpempő igen magas arányban tartalmaz fehérjéket és a számos aminosavja között 8 létfontosságú esszenciális aminosavat is találunk.

A pempő kitűnő b-komplex forrás. A b-vitaminok fontos szerepet játszanak a hormonháztartás működésében.

A méhpempő képes a hormonháztartás szabályozására, kiegyenlíti a szervezetben a hormonpárok szintjét: megnöveli azt, amiből éppen kevesebb van, és csökkenti amiből pedig több. A hormonok alacsony szintje nem csupán az alváshiányhoz, hanem sokkal komolyabb problémákhoz, mint például a szervezet belső rendszerének a felborulásához is vezethet!

A méhpempő összetevőinek és tulajdonságainak hála segíti a jobb alvást és az alvászavarok leküzdését!

ÁRAK + RENDELÉS

Hagyományos tiszta Méhpempő: 100g, 40g, 225g
Prémium tiszta méhpempő: 100g, 40g kiszerelésekben

15 érv a pempő fogyasztás mellett
7 dolog, amire nem is gondolt, hogy segítheti a teherbeesést
Jótékony hatások, Betegségek amire jó
Méhpempő kúra, Colitis és IBS esetén
A hosszú élet titka méhpempővel
Fontos anyagok, hatóanyagok a méhpempőben
Meddőség ellen friss tiszta méhpempőben
Agyserkentés, Memória javítás pempővel
Jobb és kiegyensúlyozottabb alvás a méhpempővel
Összetevők a méhpempőben
Fogyasztási és Tárolási tudnivalók
Vélemények azoktól, akik szedtek már méhpempőt
A méhek élete, Mindennapjaik a kaptárban
Pempő RENDELÉS | Videós Vélemények | Felhasználási feltételek | Adatvédelem | Kapcsolat / Térkép | FEL a tetejére
2010 - 2024 © Mehpempo.eu - Minden jog fenntartva
+36 1 4433 860Kérdések + RENDELÉS