Hogyan fogyasszuk és tároljuk a méhpempőt?

A méhpempőt természetes formájában ajánlott fogyasztani. A Mannavita tiszta méhpempő kiváló állapotban van, semmiféle ipari feldolgozásnak vagy kezelésnek nem vetjük alá, a pempő a méhkasból egyből a légmentesen zárt üvegbe kerül, majd a hűtőbe.

Méhpempő fogyasztás és tárolás

A megvásárolt méhpempőt tartsuk hidegen, tegyük hűtőbe. 2 évig, 0-5 Celsius-fokos hőmérsékleten tárolható gond nélkül. Amennyiben több hétig áll hűtőn kívül, veszít tulajdonságaiból és hatóanyagaiból. Pár napot, minőségi veszteség nélkül, nyugodtan tartható hűtőn kívül is. {01.}

Napi 1-2 gramm reggelente

A méhpempőből naponta 1-2 gramm bevitele ajánlott. Adott betegségek esetén, léteznek speciális adagolási javaslatok, melyről egy egy tájékoztató prospektust küldünk a méhpempő mellé. A friss tiszta méhpempőt energetizáló hatása miatt, inkább a reggeli, délelőtti órákban érdemes bevenni

Ne érintsük fémmel

A tiszta méhpempőt a benne lévő savak miatt, jobb ha nem érintjük fémmel, például fém kanállal. A Mannavita méhpempő csomagolásában 1 illetve 0,5 gramm méhpempő adagolására alkalmas kanalakat talál. Az adagoló kanalak használatáról, részletes tájékoztatást talál a csomagolásban.

Nyelv alatt tartani

A méhpempőt le lehet nyelni, de egy ideálisabb fogyasztási mód ha, a lenyelése előtt, a nyelv alatt tartjuk 5 percig és hagyjuk, hogy minél több felszívódjon a nyálkahártyán keresztül. A pempő egyes hatóanyagai a nyálkahártyán keresztül gyorsabban bekerülnak a véráramba. A gyomorban is felszívódnak csak lassabban, illetve mint minden más ételnél, itt is keletkehet veszteség az emésztési folyamat során. {02.}

Ne együnk előtte, utána 20-30 percig

A maximális hatás érdekében a méhpempő fogyasztás előtt és után legalább 30 perccel ne étkezzünk, ha lehetséges. A méhpempő állaga kásás, zselatinszerű, íze savtartalma miatt nem kimondottan édes. 

Más természetes készítményekkel

100 grammos méhpempő

A tiszta méhpempőt nyugodtan fogyaszthatjuk más gyógyhatású készítményekkel, gyógynövényekkel egy időben, mivel egy teljeesn egyedi anyagról van szó. A pempő felerősíti más készítmények tulajdonságait és segíti a gyorsabb felszívódásukat. Gyümölcskivonatokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, omega 3 és flavonid készítményekkel is nyugodtan fogyasztható.

Gyógyszerekkel együtt is szedhető

A méhpempő nem gyógyszer, így alap estben gyógyszerekkel egy időben is szedhető. Ha sokféle gyógyszert fogyaszt, érdemes orvossal is konzultálni a fogyasztás megkezdése előtt.

A méhpempő esetleges mellékhatásai

A tiszta méhpempő fogyasztása során ritkán kell mellékhatásokra számítani. Ezek a következők lehetnek:

  • Fejfájás és közérzet romlás: a méhpempő előszöri használata után ritkán, de előfordulhatnak hasonló tünetek. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy ne hagyja abba a méhpempő fogyasztását, mivel ez a legtöbb esetben csak egy méregtelenítési folyamat, a szervezete elkezdett alkalmazkodni a pampőhöz.
  • Gyomorpanaszok, hasmenés: a méhpempő fogyasztását követő hasmenés esetében nem fertőzésről van szó, csupán méregtelenítésről. A néhány napig tartó hasmenés a méregtelenítés megindulásának jele.
  • Túladagolás esetén, fej és hasfájás, rossz közérzet: ne fogyasszon a javasolt mennyiségektől jóval nagyobb, például 3-4x-es adagokat.

Méhészeti termékekre, méhekre allergiások fokozott óvatossággal járjanak el a tiszta méhpempő fogyasztásánál! Aki allergiás a virágporra az csak nagyon ritka esetben allergiás a méhpempőre is. A méhpempő képes megszünteti a virágpor allergiát egyes esetekben.

Méhpempő mézzel

Aki esetleg tartós gyomor betegségben szenved – emésztési zavarok, gyomorfekély, gyomorsav túltengés, az magában nem fogja tudni elfogyasztani a méhpempőt. A tiszta méhpempő ugyanis viszonylag magas, 4-es PH értékkel rendelkezik köszönhetően B-5 Vitamin és 10-HDA sav tartalmának. {03.}

Gyomorproblémák esetén javallott a méhpempőt mézzel keverni. A méz semlegesíti a pempő savas tartalmát, ráadásul még finom ízt is kölcsönöz neki. Egyedül arra ügyeljünk a vegyítésénél, hogy a felhasznált méz tiszta és vegyszermentes legyen (például nyers méz).

Hűtőn kívüli tárolás mézben

Lehetőség van arra is, hogy a méhpempőt hűtőn kívül tárolja, például mézben.

A tiszta méhpempőt mézben 2%-os arányban kell ilyenkor elkeverni. Mindez a következőt jelenti:

  • 100 gramm mézhez = 2 gramm méhpempő
  • 250 gramm mézhez = 5 gramm méhpempő
  • 500 gramm mézhez = 10 gramm méhpempő
  • 1 kg mézhez = 20 gramm méhpempő
  • 5 kg mézhez = 100 gramm méhpempő

Ajánljuk, hogy reggel, éhgyomorra fogyassza a mézes-pempő keveréket, hiszen különösen egészséges, mivel a nyálban lévő ptialin enzim segít megindítani az emésztést. A szénhidrátok lebontása már itt megkezdődik, és semlegesíti a savtartalmat.

A méhpempő és a méz keverékét felerősíthetjük más méhészeti termékekkel, mint például a virágpor vagy a méhkenyér. A tiszta méhpempő és más méhészeti termékek elegye maga a természetes erősítő!

Gyerekeknek is adható

A Mannavita méhpempő nem gyógyszer és nem is étrend-kiegészítő. (Az étrend-kiegészítők 3 éves kor alatti gyermekeknek nem adhatók.) A méhpempő adható akár pár hónapos csecsemőknek is. Számos országban végeztek vizsgálatokat, ahol alultáplált csecsemőknek adtak méhpempőt nagy sikerrel. {03.}

1-12 éves kor közötti gyerekeknek elegendő napi 0,5 gramm, amit például mézbe keverve adhatunk be a leg egyszerűbben.

KEZDJE EL SZEDNI A MÉHPEMPŐT AKÁR MÁR HOLNAPTÓL!

Adott munkanapon 12:00-ig leadott rendelést, az esetek 98%-ában már másnap megkapja.

RENDELÉS tovább...

A fenti linkre kattintva, 60 másodperc alatt megrendelheti az méhpempőt.
Nem kell regisztrálni.

15 érv a pempő fogyasztás mellett
7 dolog, amire nem is gondolt, hogy segítheti a teherbeesést
Jótékony hatások, Betegségek amire jó
Méhpempő kúra, Colitis és IBS esetén
A hosszú élet titka méhpempővel
Fontos anyagok, hatóanyagok a méhpempőben
Meddőség ellen friss tiszta méhpempőben
Agyserkentés, Memória javítás pempővel
Jobb és kiegyensúlyozottabb alvás a méhpempővel
Összetevők a méhpempőben
Fogyasztási és Tárolási tudnivalók
Vélemények azoktól, akik szedtek már méhpempőt
A méhek élete, Mindennapjaik a kaptárban
Pempő RENDELÉS | Videós Vélemények | Felhasználási feltételek | Adatvédelem | Kapcsolat / Térkép | FEL a tetejére
2010 - 2024 © Mehpempo.eu - Minden jog fenntartva
+36 1 4433 860Kérdések + RENDELÉS