A méhpempő hatóanyagai

Mannavita méhpempő

A méhpempő táplálkozás-élettani jelentősége vitathatatlan, hiszen ebben a természetes anyagban, több mint 150 féle biológiailag aktív összetevő gondoskodik arról, hogy rendszeresen fogyasztásával megőrizzük vagy javítsuk egészségi állapotunkat. Egyediségét és különlegességét mi sem jelzi jobban, mint az, hogy szintetikusan eddig még nem sikerült előállítani.

Royalactin ( MRJP )

A méhpempő, a dolgozó méhek garatmirigyének váladéka. A dajkaméhek ezzel táplálják a lárvákat három napig, ezután azonban már csak a királynő kapja tovább. Azt, hogy a lárvából dolgozó méh, vagy méhanya alakul ki, a méhpempőben lévő royalactin nevű glikoprotein határozza meg.

A kutatások szerint a royalactin hatására a méhanya gyorsabban fejlődik, lényegesen nagyobbra nő, és hosszabb ideig él, mint a dolgozó méhek. A royalactin hatással van az emberi szervezetre is: serkenti a sejtnövekedést, lassítja az öregedési folyamatokat, elősegíti a sebgyógyulást, antibakteriális és gombaellenes hatással rendelkezik. Csökkenti a koleszterinszintet, a magas vérnyomást, és erősíti az immunrendszert. Szakemberek szerint kulcsfontosságú hatóanyag lehet a meddőség kezelésében. {01.}

Acetilkolin

A méhpempő természetes acetilkolin - forrás. Az acetilkolin az elsőként felfedezett neurotranszmitter molekula. A neurotranszmitterek olyan speciális, endogén hírvivő molekulák, melyek feladata a jel továbbítása egyik idegsejttől a másikig, illetve az izom- vagy mirigysejtekig. Az acetilkolin az autonóm idegrendszer legfontosabb ingerületátvivő molekulája, mely mind a perifériás, mind a központi idegrendszerben elengedhetetlen szerepet tölt be.

Az acetilkolinnak közvetve vagy közvetlenül számos agyi funkcióban van szerepe. A központi idegrendszer minden részében megtalálható, az agykéregben, a hipotalamuszban igen magas koncentrációban. Az idegsejtekben termelődik, ingerület-átvivő anyag, a paraszimpatikus idegvégződések és a ganglionok előtt elhelyezkedő idegrostok végződéseinek ingerlésekor szabadul fel. Általa tevődik át az ingerület az izomrostokra – lehetővé téve ezzel a szándékos mozgásokat, de biztosítja a külső ingerek érzékelését, az információk feldolgozását, az éhség-, és szomjúságérzet kialakulását is. Részt vesz a humorális szabályozásban – az anyagcsere és általában az életműködések szabályozásában. {02.}

Az autonóm (vegetatív) idegrendszer működéséhez - a zsigerek, a mirigyek, a szem és az erek beidegzéséhez is nélkülözhetetlen. Hatással van a szellemi tevékenységekre, az emlékezőképességre, az ítélőképességre. Ha az acetilkolint termelő idegsejtek- a kolinerg sejtek – nem működnek megfelelően Alzheimer kór alakulhat ki. Minél kevesebb acetilkolin termelődik, annál súlyosabb lesz az emlékezetvesztés. A felszabaduló acetilkolin az idegvégződéseknél jelen lévő bontóenzim, a kolineszteráz hatására hamar kolinra és ecetsavra bomlik.

A kolin a B-vitamin komplex egyik tagja - számos biológiai folyamat résztvevője – segít megőrizni a sejthártya épségét, közreműködik a sejtek információ-átadásában, lipotróp anyagként segít emulgeálni a zsírokat és a koleszterint, megakadályozza ezek lerakódását az érfalon (megakadályozza az érelmeszesedés kialakulását), és a májban (véd a zsírmáj kialakulása ellen), és az epehólyagban (csökken az epekövek kialakulásának esélye).

A kolin segít a fogyásban – természetes zsírégetőként a szervezet zsírsavaira hatva meggyorsítják a természetes zsírlebontó "zsírégető" folyamatokat. Az agy megfelelő kolin szintje védelmet nyújthat a demencia bizonyos típusai ellen, illetve a már kialakult Alzheimer – kór esetén is javítja a betegek emlékezőképességét. Régóta ismert, hogy a kolin különösen fontos az agy korai fejlődési folyamataiban, a pótlólagos kolin adagolás az utódoknál jelentősen javíthatja a térbeli memóriát. {03.}

ÁRAK + RENDELÉS

Hagyományos tiszta Méhpempő: 100g, 40g, 225g
Prémium tiszta méhpempő: 100g, 40g kiszerelésekben

10-HDA sav

10-hda sav a méhpempőben

A 10-HDA zsírsav olyan biológiai marker, amely kizárólag csak a méhpempőben található meg. Immunmoduláló hatással rendelkezik – azaz az immunrendszer a hibás működését kijavítja. Ennek a tulajdonságának köszönhetően jelentős szerepet játszik az allergiák és a rák kialakulásának megakadályozásában, és a gyulladásos folyamatok megszüntetésében. A méhpempőben található 10-HDA zsírsav tumor ellenessége antiangiogén hatásával magyarázható - azaz daganatos megbetegedéseknél gátolja a daganatokban az érképződést. 

Tudományos kutatások folynak az öregedési folyamatok lassításának érdekében – azért, hogy olyan vegyületeket fedezzenek fel, amelyek segíthetnek megállítani az öregedéssel járó megbetegedések kialakulását. A 10-HDA sav emellett antibakteriális és vírusölő hatással is rendelkezik – ami jelentős segítséget nyújthat a fertőzéses megbetegedések megelőzésénél, illetve gyógyításánál. {04.}

B-vitaminok

A vitaminok olyan anyagok, amelyeket a szervezet önmaga nem tud előállítani, tehát kívülről kénytelen beszerezni – és amelyek kis mennyiségben ugyan, de elengedhetetlenül szükségesek a szervezet számára. Hiányukban specifikus tünetek, és betegségek alakulnak ki. A méhpempőben sokféle vitamin megtalálható: C-, D-, E-, H- vitamin, és az egész B-vitamin sor (B-komplexnek is nevezik emiatt).

B1- vitamin (Thiamin)

A szénhidrátok, zsírok és alkoholok lebontásához és átalakításához, valamint a szívizom és idegsejtek megfelelő működéséhez szükséges anti-polineuritiszes vitamin. Igazi agyserkentő - kedvező  hatása van az idegrendszerre és a szellemi teljesítményre.

Fokozza a vérkeringést, segíti a vérképződést, a szénhidrát-anyagcserét és a savtermelést, amely a megfelelő emésztéshez szükséges. Pozitív hatást gyakorol az energiatermelésre, a növekedésre, az éhségérzetre és a tanulási képességekre. Antioxidánsként is hatékony, mivel védi a szervezetet az öregedés, az alkoholfogyasztás és a dohányzás degeneratív hatásaitól.

B2-vitamin (Riboflavin)

Részt vesz a táplálékból felszabaduló energia hasznosításában. Nélküle a B-vitaminok nem lennének kellően hatékonyak a tápanyagok anyagcseréjében, a sejtek védelmében és az egyes tápanyaghiányok megelőzésében. Szükséges a vörösvérsejtek képződéséhez, az antitestek termeléséhez, a sejtlégzéshez és a növekedéshez. Enyhíti a szem fáradtságát, ez fontos a szürkehályog megelőzésében és kezelésében.

Fontos tulajdonsága, hogy felgyorsítja a B6-vitamin aktivitását a szervezetben. Az egyik legfőbb tápanyag a glutation (fontos antioxidáns) előállításában. A B2-vitamin antioxidáns hatása elengedhetetlen fontosságú a stroke vagy szívroham által okozott sejtkárosodás kezelésében. Jó hatással van a növekedésre és a termékenységre, hozzájárul a bőr, a haj, és a körmök egészségéhez. 

B3-vitamin (Nikotinsav, Niacin)

A B3-vitamin részt vesz a szervezet energiaellátási folyamataiban - a fehérjék, a zsírok és a szénhidrátok átalakításában a szervezet számára hasznosítható energia létrehozásakor. A B3-vitamin vegyületei részt vesznek a szervezetre káros szabadgyökök semlegesítésében is, így védenek a sejtszintű károsodás ellen. {05.

B5- vitamin (Pantoténsav)

Stressz csökkentés méhpempővel

Az emberi test minden sejtje számára szükséges - úgynevezett „stressz-ellenes” vitamin,a  jó közérzet vitaminja,  segít felvenni a harcot a stresszel, enyhíti a szorongást, a depressziót és serkenti az agyműködést is.  Kulcsszerepetjátszik a mellékvese hormonok és a neurotranszmitterek termelésében.

Jótékony hatása van allergia esetén, kiváló a fáradtság ellen, segíti a sebgyógyulást és az ellenanyagok termelődését. Sok enzim működéséhez létfontosságú. Segíti az idegek közötti kommunikációt és szabályozza egyes stressz hormonok termelődését. Energiát szabadít fel a szervezetünkben, és szerepet játszik a migrénes fejfájás tüneteinek enyhítésében. A B5-vitamin hozzájárul a bőr, a haj és a körmök egészségéhez, hatással van a haj növekedésére és az őszülésre.

Hozzájárul az idegrendszer és az immunrendszer normális működéséhez, támogatja a mellékveséket. Képes lassítani az öregedést, javítja a koncentrációs képességet, gyógyítja a herpeszt és a pattanásokat. A B5-vitamin részt vesz a fehérjék, a zsírok és a szénhidrátok anyagcsere-folyamataiban - nélküle nem tudnánk életben maradni, mivel képtelenek lennénk az elfogyasztott élelmiszereket feldolgozni. Az emberi test minden sejtje számára nélkülözhetetlen.

ÁRAK + RENDELÉS

Hagyományos tiszta Méhpempő: 100g, 40g, 225g
Prémium tiszta méhpempő: 100g, 40g kiszerelésekben

B6 – vitamin (piridoxin)

Számos fiziológiai és élettani folyamatban vesz részt, és kiemelt szerepet tölt be a szervezet optimális működésében. Részt vesz a vörösvérsejtek termelésében, a szénhidrátok anyagcseréjében, a sejten belüli genetikai információ hordozásáért felelős nukleinsavak és a fehérjék építőkockáiként ismert aminosavak létrehozásában.

Nélkülözhetetlen a három legfontosabb neurotranszmitter – a GABA, a dopamin és a szerotonin előállításához – hozzájárulva ezzel az optimális agyi és idegrendszeri működésekhez. Megelőzi a depresszió kialakulását, gyulladáscsökkentő, segíti a bőr egészségének megőrzését. {06.}

B7-vitamin (biotin, H-vitamin)

Olyan bioaktív vegyület. amelynek fontos szerepe van a sejtek zsír és aminosav anyagcseréjében, a zsírsavak szintézisében, a vércukorszint stabilizálásában. Segít feldolgozni a fehérjét, kapcsolatban van a folsavval, pantoténsavval, B12-vel. Hozzájárul a zsírsavak felépítéséhez, lebontásához, elégetéséhez. Kéntartalma miatt a bőr, haj, körmök vitaminja. 

B8 – vitamin (Inozit)

Az inozit nyugtató-, és szorongásoldó hatású, kiváló altatószer is egyben. Szerepe van az idegek ingerület-továbbításában és a zsírok szervezeten belüli transzportjában. Szöveteinkben, például a májban, a vesében glükózból (szénhidrátból) keletkezik. Nagy mennyiségben tárolja a gerincvelő, az agy és az agyfolyadék, innen erős leterheltség mellett felhasználásra kerül.

B9 – vitamin (folsav)

Az emberi szervezet minden növekedési-fejlődési folyamatában kulcsfontosságú elem. 

B10 – vitamin (PABA)

Royal jelly méhpempő

A PABA bár közvetlenül nem létfontosságú tápanyag mégis igen fontos a szervezet számára. A bélben található mikroorganizmusok (bélbaktériumok) működéséhez szükséges, így közvetve fenntartja a normál bélflórát, elősegíti a vitaminok termelését és a baktériumok visszaszorítását. Napfényvédő készítményekben használják, mert megvédi a bőrt a káros UV-sugárzástól. {07.}

B12 – vitamin

Elősegíti a vérképzést, fokozza a gyermekek növekedését és étvágyát, növeli a szervezet energiáját és javítja a koncentrálóképességet. 

Antioxidánsok

A méhpempőben találhatóantioxidánsok segítenek kiküszöbölni a szabad gyökök károsító hatásait, megújítva és biológiailag erősítve a sejteket – lassítva ezzel az öregedést, és gátolva a degeneratív és daganatos megbetegedések kialakulását. A méhpempő antioxidánsai csökkenthetik a ráncokat, a bőr fakóságát, megereszkedését és a hajhullást is.

Flavonoidok

A méhpempő fenolos vegyületeket tartalmaz, amelyeket a méhek a gyűjtőhelyükön lévő növényekről szereznek be. Ezeknek az összetevőknek jelentős része flavonoid formában van jelen, amit a növények saját védelmükre termelnek, a növényi kórokozók, és a káros UV sugárzás ellen.

Ezek az anyagok az emberi szervezetnek is hasznosak lehetnek: antioxidáns, antikarcinogén, immunmoduláns, gyulladáscsökkentő, antiallergén, antivirális, antibakteriális hatásuk van. Kedvező hatásúak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Csökkentik a vérlemezkék összetapadási képességét, így véralvadás-mérséklő hatásuk van. Koleszterinszint csökkentők. {08.}

ÁRAK + RENDELÉS

Hagyományos tiszta Méhpempő: 100g, 40g, 225g
Prémium tiszta méhpempő: 100g, 40g kiszerelésekben

Mikor kell elkezdeni szedni a méhpempőt?
Ludányi Gabriella Teherbeesés / Szentes

Reggel fogyasztjuk éhgyomorra én is és párom is. Kisbabát szeretnénk, de sajnos eddig nem sikerült. Koleganőm javaslatára kezdtük el fogyasztani a méhpempőt, ők is ették a férjével és jó véleménnyel voltak róla. Most mi is a mehpempő erejében bízunk. Olvastuk, hogy nagyon sok pozitív hatása van a szervezetre, ezért ajánljuk bátran mindenkinek. Ártani nem fog senkinek sem, főleg most, hogy ennyi féle vírussal állunk szemben.

Méhpempő vásárlás termelőtől
Anikó Gyermekvállalás / Győr

Gyermekvállalás tervezése miatt kerestem fel az oldalukat, több internetes oldalon, fórumon olvastam jótékony hatását és a rengeteg pozitív visszajelzést ilyen téren is! Ezért döntöttem úgy, hogy én is kipróbálom. Az íze elég rossz volt, de hát a célért ugye sok mindenre képes az ember lánya. :) Így napról napra minden reggel ettem az adagomat, és két hónap kúra után egy pozitív tesztet szorongathattam, amit elsőre el sem hittem, de azóta képi visszajelzéssel is megerősítették a két csíkot! :) Most mindketten a párommal nagyon boldogok vagyunk, és nagy várakozással tekintünk a jövő felé!

Radics Emese Bőrfiatalítás, Menstruáció / Budapest

33 éves vagyok, fél évvel ezelőtt kaptam ajándékba először méhpempőt a sógornőmtől. Mivel már előtte is olvastam jótékony hatásairól nagyon örültem neki, mint ahogy az Önök weboldalának is, hiszen a lakóhelyem környékén egyáltalán nem tudtam hozzájutni eddig, pedig sok helyen érdeklődtem utána. Számomra észrevehetően csökkentette az arcomon kialakult pattanásokat, sokkal szebb lett tőle a bőröm, valamint kevésbé vagyok fáradékony, a menstruációmra is csak pozitív hatással volt, eddig 2-szer 25 grammot fogyasztottam el és továbbra is rendszeresen szeretném alkalmazni kúraszerűen, főleg mivel hamarosan babát szeretnék és olvasatom szerint a termékenységre is nagyon jó hatással van ez a csodaszer! számomra semmilyen negatív mellékhatása nem volt. Köszönettel: Emese

Csiga Ildikó Termékenység / Szolnok

2 évet próbálkoztunk párommal, hogy teherbe essek. A vérzésem rendszertelen volt, így sejtettük, hogy nálam van a probléma. Rengeteg vérvételen, vizsgálaton és gyógyszeres kezelésen vettem részt, de még a peteérést elősegítő gyógyszerek sem hatottak. Nagyon megterhelő volt ez az időszak mindkettőnknek, rengeteg csalódással. 2018 januárjában a nőgyógyászom májusra lombik programot ajánlott. Ekkor nálam betelt a pohár, mert addigra a kezelésektől hullott a hajam és hőhullámaim voltak. Tudtam, hogy ez így nem jó. Nem szerettünk volna így gyermeket, hogy a testem ellenkezik. Az utolsó pillanatban rátaláltam a méhpempőre, elolvastam a sok jótékony hatását. Reménykedtem hátha nekem is segít. :) A leírásnak megfelelően 28 napos kúrát tartottam, majd márciusban pozitív lett a terhességi tesztem. :) A terhesség problémamentes volt. :) 2018.10.27-én hüvelyi úton megszületett 10 apgar-értékkel gyönyörű kislányunk. :) Köszönjük! :) :) :)

Kiss Gábor Energia, Koleszterin / Budapest

Ismerőseim javasolták. A termék használata előtt a koleszterinszintem nagyon magas volt, folyamatosan felfázással és megfázással betegeskedtem. Sokféle gyógyszert és gyógyterméket kipróbáltam, de ezen termékek sajnos szinte semmit sem változtattak az egészségi állapotomon. A méhpempő azonban sokat segített. Használata óta nem voltam megfázva. A koleszterinszintem a normál tartományba került. Energikusabbnak, fittebbnek érzem magam.3 havi kúra formájában fogyasztom, 1 hónap szünet majd ismét 3 hónap kúra. Mellékhatása nincs.Mindenkinek ajánlom aki az immunrendszerét szeretné erősíteni és gyógyszerek helyett olyan természetes szert akar használni amely a gyulladásosokat csökkenti vagy akár meg is szünteti a szervezetben. Roborálja, erősíti a szervezetet, természetes, adalékanyagot nem tartalmaz.ÁRAK + RENDELÉS

Hagyományos tiszta Méhpempő: 100g, 40g, 225g
Prémium tiszta méhpempő: 100g, 40g kiszerelésekben

15 érv a pempő fogyasztás mellett
7 dolog, amire nem is gondolt, hogy segítheti a teherbeesést
Jótékony hatások, Betegségek amire jó
Méhpempő kúra, Colitis és IBS esetén
A hosszú élet titka méhpempővel
Fontos anyagok, hatóanyagok a méhpempőben
Meddőség ellen friss tiszta méhpempőben
Agyserkentés, Memória javítás pempővel
Jobb és kiegyensúlyozottabb alvás a méhpempővel
Összetevők a méhpempőben
Fogyasztási és Tárolási tudnivalók
Vélemények azoktól, akik szedtek már méhpempőt
A méhek élete, Mindennapjaik a kaptárban
Pempő RENDELÉS | Videós Vélemények | Felhasználási feltételek | Adatvédelem | Kapcsolat / Térkép | FEL a tetejére
2010 - 2024 © Mehpempo.eu - Minden jog fenntartva
+36 1 4433 860Kérdések + RENDELÉS